Description

Not Attached particle system is not seen in the viewport of the editor. This particle will be seen normally when PIE. 

Regression? Yes. This issue is not reproduced in 4.17 version.

You can simply check using attached project. You will see Red and Green circle (particles) when playing level sequence, but you won't see red one(Not attached particle) when you open this project in 4.18.2 version.

 

Steps to Reproduce

1) Add ThirdPerson template

2) Create a particle System

3) Open AnimSequence'/Game/Mannequin/Animations/ThirdPersonRun.ThirdPersonRun'

4) Add Play Particle Effect notify

5) Set new particle system for new notify

6) Set Attached to false

7) Set Socket Name as "head"

8) Go back to viewport of the editor.

9) Place a Mannequin skeletal mesh(SkeletalMesh'/Game/Mannequin/Character/Mesh/SK_Mannequin.SK_Mannequin') into viewport

10) Create a new level sequence

11) Add the skeletal mesh into sequence track (AnimSequence'/Game/Mannequin/Animations/ThirdPersonRun.ThirdPersonRun')

12) Save all and reopen the project

13) Open the level sequence

14) Play the sequence in the editor

Expected: the particle system is visible

Result: the particle system is not seen.

12) Add new animation (

Have Comments or More Details?

There's no existing public thread on this issue, so head over to Questions & Answers just mention UE-53617 in the post.

2
Login to Vote

Fixed
ComponentRendering
Affects Versions4.18.2
Target Fix4.20
Fix Commit4132341
Main Commit4133609
Release Commit4132341
CreatedDec 21, 2017
ResolvedJun 15, 2018
UpdatedJun 28, 2018